Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Vinmakerens middag med Kir-Yanni og Domaine Sigalas – UTSOLGT

29. februar @ 19:00 - 23:00

Vin fra Hellas har for tiden en renessanse i Norge, og det er vel fortjent. Landet byr på et stort mangfold av klimasoner, høydemetre og jordsmonn.
Dette, i kombinasjon med svært gamle vinstokker, og en vilje fra både yngre og eldre vinmakere til å gjøre det beste ut av lokale druesorter, har bidratt til at vi i dag kan smake en rekke spennende viner herfra.

Kveldens smaking byr på viner både fra fastlandet i den litt kjølige, nordlige delen (Kir-Yianni) og fra øya Santorini (Domaine Sigalas). Importøren Symposium Wines, som er en del av Vingruppen, har med seg den erfarne Lambros Papadimitriou, og du får et solid innblikk i gresk vins både eldre og moderne historie.

Kir-Yianni
Yiannis Boutaris etablerte Kir-Yianni i 1997, med et målrettet fokus om å få frem det ypperste potensialet i Xinomavro spesielt. Vinmarkene til Kir-Yianni befinner seg i Naoussa og Amyndeon, nordvest i Makedonia. Det arbeides etter økologiske prinsipper i vinmarkene. Druene selekteres to ganger, både under selve innhøstingen for hånd, og deretter ved sorteringsbordet i kjelleren. Hver enkelt parsell i vinmarkene mikro-vinifiseres hver for seg.

Domaine Sigalas
Domaine Sigalas er et anerkjent vinhus som ligger på den naturskjønne øya Santorini i Hellas. Ved Domaine Sigalas kombineres moderne vinproduksjonsteknikker med en sterk respekt for tradisjon og lokale druesorter. Vinmakeren Paris Sigalas, som grunnla vingården på 1990-tallet, har vært en sentral skikkelse i å bringe oppmerksomhet til Santorinis potensial som et vinområde av høy kvalitet.

Vinene som blir servert denne kvelden er:
Kir-Yianni Assyrtiko The North 2022
Domaine Sigalas Santorini Aa 2022
Domaine Sigalas Santorini Assyrtiko 2022
Domaine Sigalas Kavalieros 2021
Kir-Yianni Naoussa Xinomavro Cuvee Villages 2020
Kir-Yianni Ramnista Xinomavro Single Vineyard 2019
Kir-Yianni Ramnista Xinomavro Single Vineyard Back Vintage

Vi serverer en 4-retters meny tilpasset vinene, etterfulgt av kaffe og konfekt.
Kr 1695,- per person.

Detaljer

Dato:
29. februar
Tid
19:00 - 23:00
Kategorier for Arrangement:
,

Sted

To Rom og Kjøkken
Carl Johans gate 5
Trondheim, 7010 Norge
+ Google-kart
View Sted Website

Arrangør

To Rom og Kjøkken
Telefonn
73568900
Epost
nettbutikk@2rok.no
View Arrangør Website

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Vinmakerens middag Kir-Yanni og Domaine Sigalas
kr 1695,00
1 tilgjengelig
Handlekurv0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Fortsett å handle