Vinmakerens middag
Castello di Monsanto

Castello di Monsantos er en av de klassiske og mest kjente eiendommene i hele Chiantiområdet. Dets moderne historie begynner i 1962, når Fabrizio Bianchi lager sin første Il Poggio. Fabrizios far hadde kjøpt Castello di Monsanto noen år tidligere og gitt det stedet i bryllupsgave til sin sønn Fabrizio.

Å være forut for sin tid og ikke være redd for å eksperimentere har alltid vært Fabrizio Bianchis ledestjerne. Enkeltmarken Il Poggio ble møysommelig ryddet i 1962 for å bli til Chianti Classicos første cru. Seks år senere endret Fabrizio blandingen sin i Chianti Classico, tok vekk begge de hvite druene, hvit Trebbiano og Malvasia, og beholdt kun Sangiovese, Canaiolo og Colorino. Han var også den første som lagde en enkeltmarksvin av 100 % Sangiovese, Fabrizio Bianchi Sangiovese.

Castello di Monsanto ledes i dag av Fabrizios datter Laura Bianchi. Eiendommen består av 206 hektar med land, hvorpå halvparten er skog og 15 hektar beplantet med oliventrær. Vinmarkene ligger på en høyde mellom 250 og 310 meter og dekker et område på 72 hektar. Sangiovese, Canaiolo, Colorino, Cabernet   Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Trebbiano og Malvasia er beplantet. Druene er helt og holdent håndplukket.

Monsanto holder tilbake 10% av hver årgang av Chianti Classico Riserva “Il Poggio”, hvilket vil si at de har en rekke eldre årganger helt tilbake til midten av 60 tallet for kommersielt salg.

Vi serverer en 4-retters meny som passer til vinene vi får smake:

Monsanto Chardonnay 2018
Monsanto Chianti Monrosso 2017
Monsanto Chianti Classico 2016
Chianti Classico Riserva Il Poggio 2015
Monsanto Vinsanto La Chimera 2005

Pris 1250,- pr pers + billettgebyr

Billetter