Vinmakerens middag Cascina Baricchi 23. oktober kl 1900

Natale Simonetta overtok ansvaret for Cascina Baricchi etter faren Giovanni som startet produksjon av vin i 1979. Vingården ligger ved Neveglie i Cuneo provinsen, tett på Babaresco hvor det årlig produseres ca 35.000 flasker. Produksjonen er verken klassisk eller moderne, men en kombinasjon av begge. Druene plukkes alltid for hånd hvoretter de fraktes i små kurver til vinkjelleren. Fermentering skjer ofte i ståltanker, og vinen lagres etterfølgende i fransk og ungarsk eik. Resultatet er elegante og åpne viner som kan konsumeres unge, men som samtidig kan lagres i mange år. Natale Simonetta produserer klassiske viner fra området, som Langhe Nebbiolo, Dolcetto og Babaresco, men elsker også å eksperimentere noe som bland annet har resultert i en musserende Icewine gjort på Muscat-druen. 

Vi serverer en 4-retters meny og selveste Francesca Gambato ("fruen" i vineriet) tar oss gjennom disse vinene:

Johnny Gambato Spumante
Baricchi Checha
Barbera DÀlba Riva della Coda
Baricchi Barbaresco Riserva 2001
Baricchi Barbaresco Riserva 2012
Baricchi Regina di Felicità Muscato Spumante

Pris 1350,- pr pers

Kjøp billetter her