Matkurs

Kjøkkenet i andre etasje har en arbeidsbenk der vi kan ha matkurs for inntil 12 personer. Vi setter ut noen skjærefjøler, kokkekniver og induksjonsplater. Alle får låne et forstykke, og alle er med på å lage ulike deler av maten og rettene kokken går igjennom.  

Alle matkursene starter kl. 1200 og selve kurset varer ca. 3 timer. Deltakerne nyter en meny etterpå, som varierer ut fra hvilket type kurs som gjennomføres. Det er fullt mulig å invitere med gjester til middagen, og alle sitter da sammen under måltidet. Vi tar forbehold om avlysing eller flytting av kurs ved for få påmeldte eller det oppstår uforutsette ting.

Vi har ulike matkurs med fokus på ulike tema. Alle kursene koster kr 1350,- pr pers, inkl. meny. (1400,-. fra 01. august). For gjester til middagen koster menyen 545,-. Drikke er ikke inkludert i kursprisen eller menyen, og selvfølgelig valgfritt. Vi har vinpakke til kr 445,- for de som ønsker dette til måltidet.

Trykk her for å se oversikt over VÅRENS MATKURS

Kjøp gavekort på matkurs VÅREN 2019 HER. 
Kjøp gavekort til matkurs HØSTEN 2019 HER. (Datoer er ikke satt opp enda, men blir sendt ut på nyhetsbrev når de er klare!)

Påmelding matkurs

kan gjøres via påmeldingskjemaet lenger ned på siden. Vi har bindende påmelding på våre kurs, og avbestilling av matkurs senere enn 4 dager før kursdato må betales i sin helhet. Eventuelle gjester til disse middagene må også bookes inn senest 4 dager før. Er dere en større gruppe arrangerer vi egne kurs for grupper på minimum 10 personer. Ta kontakt for å finne en dato.

Gavekort på kurs

Vi har laget noen pakkeløsinger for gavekort på matkurs, som for eksempel med en gjest til middagen, med vinpakke til menyen, og både gjest og vinpakke til begge. Gavekort kan du kjøpe via linkene over. Det er begrenset antall plasser på hvert kurs, så husk at man må melde seg på et av kursene på forhånd.

Dersom du heller vil kjøpe et åpent gavekort som de kan bruke på hva de vil, kan du heller velge et gavekort på valgfritt beløp.

"Show and tell"

For flere enn 12 kan vi arrangere matkurs etter metoden "show & tell", der dere får se, lære og smake. Kurset tar ca 45 minutter og prisen er 295,- pr pers. Valgfri meny og drikke kommer i tillegg.

Matkurs - Forretter og småretter

På dette kurset lærer du å lage småretter som passer perfekt som en forrett eller mellomrett i en større meny. Vi benytter alltid sesongens råvarer, og rettene vil variere etter råvaretilgjengelighet. Man lærer å lage en kjøttrett, en fiskerett, en kaldrett, en varmrett og en vegetarrett.  Kurset avsluttes med et herlig måltid som består av minst fem småretter og noe søtt.

 

Matkurs - Kjøtt

Passer perfekt for de kjøttglade som ønsker å lære mer om tilberedning og bruksområder på forskjellige stykningsdeler av kjøtt. Her lærer man bla. om stekegrader på biff, kverning av kjøtt, langtidsbresering, hvordan lage kjøttfarse (pølse, kjøttboller osv.) og hvordan behandle rått kjøtt. Kurset avsluttes med en treretters middag, og de to første rettene er selvsagt kjøttretter. 

 

Matkurs - Sjømat

Et kurs med fokus på sjømat. Her lærer du som kursdeltager bla. filetering av fisk, koking av kraft, damping av blåskjell, tilberedning av skalldyr og forskjellige tilberedningsmetoder av fisk. Vi benytter råvarer som er i sesong, så fisk og skalldyr som blir brukt vil variere etter sesongens tilgjengelighet. Etter kurset nytes en treretters meny, med fisk og skalldyr til forrett og hovedrett. 

 

 

Matkurs - Søtsaker og dessert

Er du glad i søtsaker og desserter er dette kurset for deg! Du lærer å lage tre forskjellige desserter: en mousse, en terte og en variant av Crème brûlée. I tillegg lærer du å lage bærsaus, marengs, et bakverk og en iskrem eller sorbet. Kurset avsluttes med en treretters meny, og desserten er selvsagt en smak av alt det gode dere har laget.

 

Matkurs - Saus, kraft og suppe

På dette kurset lærer du å lage kjøtt- og fiskekraft, smørsauser, majones i forskjellige varianter som for eksempel aïoli og remulade, kraft og vinbaserte sauser, og minst tre forskjellige supper. Kurset avsluttes med en treretters middag der forretten er suppe og hovedretten serveres med flere forskjellige sauser.Matkurs - Vilt

Noen få ganger i året holder vi kurs med fokus på tilberedning av vilt, for eksempel rype, hjort, rein og elg. Dette kurset er meget populært, så kurset blir fort fullt! Man lærer å steke, grave, speke, og lage tartar av viltkjøtt, og hvordan man skal sette sammen hele retter med tilbehør og saus. Råvarene vil variere noe etter sesongens tilgjengelighet. Kurset avsluttes med en treretters middag som inneholder viltkjøtt. 

 

Meld deg på et av våre matkurs